29. juni 2024, Smedning

Smedekursus

 

Vare nr. 2906-2024


Instruktør.

Jonas Arnved Bigler

 

Dato og tid.

Lørdag d. 29. juni 2024 kl. 10.00 - 15.00

 

Sted.

Hvalsøvej 105

4370 Store Merløse

 

Pris.

825,- inkl. moms, materialer og frokost. Afregning kan ske forud for kurset eller på dagen.

 

Husk.

Arbejdstøj og eventuelt arbejdshandsker. Ikke sandaler

 

Tilmelding og yderligere information.

Senest d. 22. juni 2024 til smedenbigler@gmail.com

 

Indholdet.

Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm.Har du brug for at smede en kærestegave, vikingegrej eller vil du gerne i gang med at bearbejde det varme jern, men har ikke investeret i egen esse og ambolt og ønsker vejledning til at komme i gang. Så er her muligheden.


På kurset tages udgangspunkt i den enkelte deltagers ønsker og faglige kunnen.


Der arbejdes primært ved kulfyrede esser og ambolte, så husk praktisk arbejdstøj og eventuelt handsker. Varme gnister er almindelige i smedjen og laver let mærker eller huller i tøjet, specielt syntetiske materialer er udsatte. Vi har høreværn til udlån.


*Bemærk; Det kan føles fysisk krævende at smede.


*Øksekurser afholdes seperat.


*Bemærk at kurset er et smedekursus. Det er derfor ikke muligt at deltagerne på egen hånd kan slibe et eventuelt smedet skærende værktøj.


Instruktørerne kan i begrænset omfang være behjælpelige med grovslibning.Det pålægger kursisten at finslibe, færdiggøre og vedligeholde værktøjet på kursistens hjemmefront.


*På kurset arbejdes udelukkende med jern og stål ved den varme esse. Andre materialer som ønskes bearbejdet, f.eks. træ og læder er ikke en del af kurset og kan derfor ikke inddrages.


*Deltagelse på kurset er på eget ansvar. Skulle uheldet være ude, vil det derfor være deltagernes egen forsikring, som skal dække.


Find flere kurser på hjemmesiden www.jonas-bigler.dk

smedekursus